Leoni Zari treba pomoć dobrih ljudi

Mali župan sa županskom palicom
Mali župan sa županskom palicom

Malena Leona Zara Gavrić, o kojoj smo već pisali, a kojoj je potrebna pomoć dobrih ljudi, rođena je 6. listopada 2012. kao "palčica" u 28. tjednu trudnoće s dijagnozom specifične cerebralne paralize-tetrapareza spastica i, nažalost, ovisna je u potpunost o tuđoj pomoći. No, teška dijagnoza nije obeshrabrila njezinu baku, ujedno i njezinu udomiteljicu, koja vodi brigu o njoj od samoga rođenja da s njom svakodnevno vježba te da obilaze doktore, fizioterapeute i druge stručnjake da bi se pomoglo ovoj malenoj djevojčici da se čim više oporavi. Djevojčica je obuhvaćena četverosatnim programom Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda gdje polazi vrtićki program za djecu s posebnim potrebama. Rehabilitirala se u Krapinskim Toplicama u dva navrata, a bila je nedavno i na pregledu u dubrovačkoj klinici Glavić.

Zara još uvijek ne može sama ustati i hodati, a ne može niti pričati. Potrebni su joj je pojačani tretmani i specijalizirano liječenje, te joj je stoga nužno potrebna financijska pomoć dobrih ljudi za nabavljanje opreme za neurostimulatorne vježbe te za daljnje terapije. Baka Goranka iscrpila je sva materijalna sredstva jer su troškovi za skrb o djevojčici s posebnim potrebama prilično veliki.

- Malena Leona Zara može imati adekvatnu terapiju u Krapinskim Toplicama i u Privatnoj praksi fizikalne terapije Sanje Petrač "Fizio Sanja", gdje će vježbati uz razne terapije, usluge logopeda, defektologa i radnog terapeuta. Nisam naučena moliti pomoć, za sebe vjerojatno nikada ne bih, no za unučicu Leonu Zaru apeliram na ljude i institucije koje mogu da pomognu doniranjem dobrovoljnog priloga uplatom na račun Goranka Bašić (za Zaru) HR3423600003212665366 pri Zagrebačkoj banci, veli baka. (V. B.)



Podijeli: Facebook Twiter