Leonardo Rojnić je svjetski majstor dijatonske harmonike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Pola" Barbana okupilo se danas na mjesnom trgu gdje su prijatelji i predstavnici općine priredili zabavu iznenađenja, odnosno druženje za mladog sumještanina Leonarda Rojnića, koji od proteklog vikenda nosi titulu svjetskog juniorskog prvaka u sviranju dijatonske harmonike. Rojnić je tu titulu osvojio na natjecanju u talijanskom Campobassu gdje je pomeo konkurenciju.

O Leonardovom uspjehu je posebno emotivno govorio njegov mentor Luka Brgić rekavši da je mladi Rojnić jedan od glavnih razloga osnivanja B.musica, privatne škole harmonike koja daje i svjetske prvake.

- Leonardo mi je pristupio prije nekoliko godina i pitao me da li bih mu pokazao i naučio ga nešto na harmonici. Malo po malo tu se rodila ideja za otvaranje škole kroz koju je dosad prošlo 70-ak harmonikaša, a nakon tri godine zajedničkog rada i mentoriranja sada imamo i svjetskog prvaka, kazao je Brgić, kojeg su u nekoliko navrata preplavile emocije, a oni bliže improviziranoj bini mogli su vidjeti i suze u njegovim očima.

Načelnik općine Barban Dalibor Paus uručio je talentiranom Rojniću zahvalnicu i ručni sat s prigodnom posvetom.

- Znali smo da si vrijedan i jako talentiran, a posebno mi zadovoljstvo predstavlja činjenica da je tvoj talent prepoznat i u svitu. Čestitam i tvojim roditeljima koji su pomagali u tvom glazbenom razvoju. Volio bih da sam ja tako talentiran za govorit kao što si ti za sviranje, ali budući da nisam, želim ti samo još jednom zahvaliti na promicanju naše općine u svijetu, rekao je načelnik Paus.

Više nego ugodno iznenađen toplim dočekom svojih sumještana, Leonardo se zahvalio onako kako najbolje zna: zasvirao je zajedno s zajedno s mentorom Brgićem, a na pozornici im se pridružio Ivan Licul iz Želiski, s kojim od nedavno sviraju zajednički, u duetu. (Leo SLIJEPČEVIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter