Leo Dolezil direktor Diokija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clan Uprave-direktor Diokija sada je Leo Dolezil, dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora te tvrtke, izvijestili su danas iz Diokija.

Na sjednici Nadzornog odbora Diokija, sukladno Zakonu o trgovackim društvima, Dolezil je preuzeo funkciju clana Uprave-direktora društva na rok od 45 dana od dana imenovanja, navodi se u obavijesti koju je Dioki objavio na Zagrebackoj burzi.

Nadzorni odbor odluku je donio nakon sveobuhvatnih konzultacija s kljucnim vjerovnicima društva, a u svrhu realizacije dogovora vezanih uz isplatu zaostalih placa zaposlenicima, provedbu vlasnicke tranzicije kao i cjelovitog restrukturiranja društva, isticu iz Diokija.

Na sjednici Nadzornog odbora je za predsjednika Nadzornog odbora izabran Zdravko Rumenovic, predstavnik radnika, dosadašnji clan Nadzornog odbora.

Sjednica Nadzornog odbora Diokija bila je najavljena nakon što je bivši vecinski vlasnik Diokija Robert Ježic potpisao sporazum o vlasnickom restrukturiranju kojim su kljucni vjerovnici - Hypo banka, Zaba, Raiffeisen banka, te HEP i HŽ - pretvorili svoja potraživanja u vlasnicke udjele.

Obveze Diokija prema bankama i ostalim vjerovnicima iznosile su krajem prošle godine ukupno 1,17 milijardi kuna, od cega je dug bankama iznosio 785 milijuna kuna. Što se tice države, dug prema HEP-u bio je 174 milijuna kuna, a prema HŽ-u 1,4 milijuna kuna.

Nova Uprava trebala bi u roku sedam dana riješiti pitanje isplate zaostalih placa radnicima Diokija koji su prošlog tjedna, nakon što je objavljeno da Ježic prestaje biti vecinskim vlasnikom, prekinuli prosvjede u pogonu na Žitnjaku te u Dina Petrokemiji na Krku.

Ministar financija Slavko Linic najavio je proteklog cetvrtka da ce se novac za place osigurati iz imovine Diokija, te da ništa nece ici iz državnog proracuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter