Leo Buić za načelnika Marčane

Tihomir Čalić, Leo Buić, Anđelo Valić i Vesna Biletić (P. SOFTIĆ)
Tihomir Čalić, Leo Buić, Anđelo Valić i Vesna Biletić (P. SOFTIĆ)

Koalicija HSU-Ladonja općine Marčana predstavila je svoje kandidate na predstojećim lokalnim izborima s kojima namjeravaju, kako je rekao nositelj općinske liste Anđelo Valić, općinu koja je u depresiji i stagnaciji pretvoriti u općinu prosperiteta i napretka.

Za načelnika su stoga kandidirali najgorljivijeg vijećnika aktualne oporbe, Lea Buića (Ladonja), a za donačelnika Tihomira Čalića (nezavisna lista Josipa Peruška).

- Uvjeren sam da naši kandidati imaju dovoljno znanja i sposobnosti donijeti pozitivne promijene u općinu, budući da su do sada djelovali kao vijećnici i ukazivali na probleme i nedostatke koje vide oko sebe.

Stoga ćemo se fokusirati na sve ono što sada nedostaje u našoj općini, na rast kroz razvoj turizma i gospodarstva, pokretanje mjesnih odbora, otvaranje staračkog doma, rekonstrukciju cesta, uređenje sportskih lučica, i tako dalje, rekao je ukratko Valić.

Cjelokupni program i ciljevi ove liste mogu se pronaći na njihovim Internet stranicama, no Buić je ipak istaknuo dvije najvažnije stvari za koje je obećao da će se zalagati.

- Pošto Općina Marčana svake godine izdvaja milijun kuna za sufinanciranje boravka naše djece u vrtićima u drugim općinama i gradovima, smatram da imamo sredstava za izgradnju novog, većeg vrtića i jaslica u Marčani.

Isto tako smatramo da je vrijeme da se formiraju i pokrenu gospodarske zone u našoj općini koje bi potaknule gospodarski rast, ali i da bi se trebao smanjiti komunalni doprinos. Naši planovi su jasni i konkretni, jer je ljudima dosta predizbornih obećanja.

Jednostavno krećemo od činjenice da aktualni načelnik i njegova djeca ne žive u općini, pa ako ne dijeli, što se kaže, koricu kruha sa svojim mještanima, ne zaslužuje niti biti načelnik. Mi živimo u Marčani i dijelit ćemo s mještanima i dobro i zlo, poručio je Buić. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter