Leo Brnic svjetski prvak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zadnjeg dana Svjetskog bocarskog prvenstva za mlade seniore i juniore, što je danas završeno u francuskoj Nici, Hrvatska je dobila novog juniorskog svjetskog prvaka u brzinskom izbijanju. Mladi Rijecanin Leo Brnic osvojio je zlatnu medalju u ovoj disciplini nakon zaista dramaticnog finala i vjerojatno nikada primijenjenog pravila FIB-e. Naime, nakon što su u finalu Brnic i njegov suparnik Francuz Frederic Marsens nakon prvog izbijanja imali identican broj od 43 pogotka pristupilo se dodatnoj seriji izbijanja u trajanju od 2,5 minute nakon kojih su ponovno oba igraca pogodila po 20 boca. U tom slucaju pravilo FIB nalaže da je bolji onaj bocara koji je pogodio ukupno više boca na cijelom prvenstvu i u tom zbroju Brnic je slavio s rezultatom 188:183.

Rezultati finala: Brnic (Hrv) – Marsens (Fra) 188:183 (43/50:43/47, 20/26:20/26).

Mladi seniori Marko Beakovic i Goran Percan nisu u finalu parova uspjeli ponoviti uspjeh Brnica. Hrvatski su reprezentativci prvo u polufinalu pobijedili Slovence Gašpera Kraševca i Anžea Petrica, ali su potom u finalu izgubili od Talijana Emanuela Ferrera i Manuela Liturija.

Rezutati, polufinale: Beakovic, Percan (Hrv) – Kraševec, Petric (Slo) 8:5, Ferrero, Lituri (Ita) – Gottardo, Percherancier (Fra) 12:6; finale: Beakovic, Percan – Ferrero, Lituri 7:13.

Jedina disciplina u kojoj je Hrvatska ostala bez medalje je precizno izbijanje s obzirom da je junior Marino Milicevic zapeo u polufinalnoj seriji ostvarivši rezultat od 18 punata što je bio peti rezultat serije, nedovoljan za plasman u finale. Za ulazak medu cetiri najbolja nedostajao mu je svega jedan jedini punat.


Podijeli: Facebook Twiter