Lenzerheide: Kostelić 17., slavili Ligety i Shiffrin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 17. mjesto na zadnjem veleslalomu koji se u završnici Svjetskog kupa vozio danas u švicarskom Lenzerheideu dok je pobjeda, a i mali Kristalni globus u toj disciplini, pripala Amerikancu Tedu Ligetyju.

Kostelić je s vremenom 2:20.16 zaostao 5,40 sekunde za pobjednikom Ligetyjem čije je vrijeme 2.14.76. Drugi je Austrijanac Marcel Hirscher sa zaostatkom od 37 stotinki (2.15.13), dok je treći Francuz Alexis Pintaurault čiji je zaostatak 1,16 sekundu (2:15.92).

Ligety je već ranije osigurao osvajanje malog Kristalnog globusa u veleslalomu i nakon današnje pobjede ima 720 bodova. Drugi je u poretku veleslaloma Marcel Hirscher sa 575 bodova, a treći Francuz Alexis Pintaurault sa 326 bodova. Ivica Kostelić je u poretku veleslaloma 14. sa 140 bodova.

Sutra je na rasporedu zadnji slalom ove sezone.

Mlada američka skijašica Mikaela Shiffrin pobjednica je zadnjeg slaloma sezone koji se na završnici Svjetskog kupa u nedjelju vozio u švicarskom Lenzerheideu s vremenom 1.55.60 i prednosti od 20 stotinki ispred drugoplasirane Austrijanke Bernadette Schild, a ova pobjeda joj je donijela i mali Kristalni globus u toj disciplini.

Vrijeme drugoplasirane Schild je 1.55.80, a trećeplasirana je Slovenka Tina Maze, najbrža u prvoj vožnji, s vremenom 1:55.95 i zaostatkom od 35 stotinke za pobjednicom.

Ovo treće mjesto odnijelo je Tini Maze iz ruku mali Kristalni globus kojeg je imala nakon prve vožnje. Shiffrin je tako zahvaljujući današnjoj pobjedi pripao mali Kristalni globus u slalomu jer je u poretku skijašica završila na prvom mjestu sa 688 bodova, dok je Maze druga sa 655 bodova. Treća je sa 500 bodova Slovakinja Veronica Zuzulova.


Podijeli: Facebook Twiter