Lems Jerin i dalje ravnatelj bolnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Upravno vijece pulske Opce bolnice na sjednici u utorak potvrdilo je prim. dr. Lemsa Jerina za ravnatelja ove ustanove u još jednom cetverogodišnjem mandatu.

Predsjednik Upravnog vijeca Valerio Drandic nakon sjednice je rekao da su sa zadovoljstvom jednoglasno potvrdili dosadašnjeg ravnatelja. "Ne samo zato što je to bila jedina prijava, nego i zato što smo to priželjkivali", dodao je. Županija je naime pozvala Jerina da se još jednom kandidira za ravnatelja.

"Zadovoljni smo njegovim radom u prethodnom mandatu i njegovom hrabrošcu da se hrva sa svim teškocama koje su u zdravstvu cijele Hrvatske nažalost prisutne. Možda su kod nas u Puli teškoce najviše izražene.

Žulja nas problem što je pulska bolnica lošije pozicionirana u odnosu na slicne hrvatske bolnice. Na taj smo problem ponovno upozorili Ministarstvo zdravstva. Tražimo da se bolnicki proracun uveca za milijun kuna", doznajemo od njega.

Financijski trendovi u opcoj bolnici su negativni i svaki mjesec nedostaje oko milijun kuna da bi rashode pokrivali prihodima. Lanjsku su godinu završili s nategnutom nulom, s time da je ostalo nenaplacenih potraživanja.

Nije prvi put da pulska bolnica ima najniži proracun po ugovorenom krevetu u odnosu na srodne bolnice. Dok po svakom ugovorenom krevetu Puljani dobivaju 337.000 kuna godišnje, druge opce bolnice u prosjeku dobivaju 339.000 kuna.

Pula dakle dobiva od 1,5 do tri posto manje od bolnica u Zadru, Varaždinu i Slavonskom Brodu. (J. ORLIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD SRIJEDE 8. RUJNA.


Podijeli: Facebook Twiter