Lela Kaplowitz zatvorila Jazzbina Summer Jazz

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lela Kaplowitz & Lekap 4tet održali su u petak koncert na Portarati i time zatvorili ovogodišnji Jazzbina Summer Jazz u organizaciji Pristojnog društva.

Ljubiteljima jazza vec dobro poznata ekipa predstavila je svoj bogati repertoar jazz i blues standarda, ali i vlastitih skladbi. Bio je to pravi odabir za raspoloženu publiku koja je uživala u opuštenoj atmosferi ugodne ljetne veceri.

Lela Kaplowitz pokazala je još jednom koliko njen glas mocno zvuci i da izgleda nema te pjesme koja ne može zvucati dobro u njenoj interpretaciji. Su svi zajedno pokazali koliko su uigrana ekipa u kojoj sviraju i Damjan Grbac na kontrabasu, Tonci Grabušic za bubnjevima i Joe Kaplowitz za klavijaturama.

Još uvijek spremaju svoj novi album koji bi, kako je prva dama kvarteta najavila, trebao uskoro izaci, a da se nisu ogranicili samo na obrade americkih pjesama, pokazali su i kroz nadahnutu izvedbu "Pamtim samo sretne dane" od Gabi Novak. Ovaj pop klasik tako je u njihovoj verziji dobio potpuno novo bluesersko ruho, što zvuci prilicno zanimljivo.

Iako je Jazzbina Summer Jazz završen, ljubitelje jazza vec za otprilike nešto više od mjesec dana ocekuju novi koncerti u sklopu Jazzbine.


Podijeli: Facebook Twiter