Lela i Joe Kaplowitz snimali na Radio Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ugodni zvuci bluesa širili su se hodnicima Radio Pule dok su Lela i Joe Kaplowitz u Studiju 3 snimali tri pjesme koje ce poslati na natjecanje vokalista na Montreux Jazz Festival, najvecu jazz manifestaciju u Europi koja ce se održati u srpnju.

Dok je Lela pjevala, a Joe ju pratio na klaviru, u studiju su imali i dva gosta - bubnjara Dušana Kranjca i kontrabasista Nikolu Matošica. Zajedno su snimili tri pjesme - dvije autorske i jednu obradu. Za "I get no kick" i "I love myself" tekst i glazbu napisali su Lela i Joe, dok je "Fantastic episode" uglavnom nepoznata obrada koju je prije 12 godina izvorno snimila Vanessa Rubin.

Teško nam je s vecom sigurnošcu prognozirati kako ce ovaj bracni i glazbeni par koji predvodi Lekap Quartet proci na natjecanju u Montreuxu i hoce li uopce uci u konkurenciju, ali po onome što smo culi, imaju razloga za optimizam. Dok su svirali, njihov ton majstor Aldo Spada Ptica nije krio zadovoljstvo onim što je cuo te mu, unatoc dugom radnom danu, nije silazio osmijeh s lica, a i sami smo ostali impresionirani izvedbom cetvero glazbenika.

Bez puno pretjerivanja možemo reci da Lela Kaplowitz ima jedan od najljepših glasova na hrvatskoj glazbenoj sceni i ne samo da dobro pjeva, nego ima nevjerojatan senzibilitet za blues, vidi se da osjeca ono što izvodi te da je potpuno uživljena u to. Zato njoj i Joeu želimo da njihova kvaliteta bude prepoznata i primjereno honorirana i izvan granica Hrvatske.

Zadnjih su godina cesto nastupali u Puli i okolici, a i prvi su nastup u ovom gradu imali prije cetiri godine, i to baš za Valentinovo.

Nedavno je Lekap Quartet imao uspješnu koncertnu promociju prvog albuma u Rijeci, a trenutno rade i na novom CD-u te se spremaju za ljetne nastupe. Inace su, kako nam je rekla Lela, koncertno aktivni u cijeloj Hrvatskoj.


Podijeli: Facebook Twiter