Leko uputio čestitku u povodu Dana državnosti

(Goran Mehkek / CROPIX)
(Goran Mehkek / CROPIX)

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko uputio je u utorak hrvatskim građanima čestitku u povodu Dana državnosti, 25. lipnja.

Dan državnosti slavi se u spomen na 25. lipnja 1991. godine, kada je Hrvatski sabor je donio Deklaraciju o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske i Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske.

"Taj dan slavimo kao najveći praznik hrvatske slobode, samostalne i neovisne demokratske države. Na Dan državnosti slavimo ispunjenje višestoljetnog sna građana Hrvatske da suvereno i samostalno odlučuju o svojoj sudbini i svojoj budućnosti", ističe Leko.

Predsjednik Sabora izražava zahvalnost i poštovanje svima koji su svojim političkim angažmanom i vojničkom hrabrošću i ustrajnošću na bojištu obranili i učvrstili pravo građana Hrvatske na život u slobodi i demokraciji.

"Svim građanima Hrvatske želim da u suočavanju s današnjim izazovima ekonomske i financijske krize pronađemo dovoljno ustrajnosti, odlučnosti, političke mudrosti, zajedništva i vizionarstva kako bismo jednako uspješno ostvarili bolji životni standard i osigurali dobru budućnost", navodi Leko u čestitki.(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter