Leko: Moramo još puno učiniti za radnička prava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko današnjom je porukom svim hrvatskim građanima čestitao Međunarodni praznik rada 1. svibnja, ističući da u Hrvatskoj treba još puno učiniti da bi rad i zaštita radničkih prava bili prihvaćeni kao vrijednost našeg društva.

Leko je naglasio da je bit proslave prvosvibanjskog praznika u isticanju i podsjećanju na zaštitu radnika i njihovih prava, prije svega prava na rad te zaradu kojom čovjek sebi i obitelji može osigurati slobodan i dostojan život.

"U tom smislu u Hrvatskoj moramo još mnogo toga učiniti na zakonodavnoj i provedbenoj razini da bismo deklaracije pretvorili u život i postigli da rad i zaštita radničkih prava budu prihvaćeni kao zajednička mjerila vrijednosti našeg društva", istaknuo je.

Ustvrdio je da značenje rada i radnog mjesta nije samo da osiguravaju egzistenciju, nego su i potvrda dostojanstva čovjeka, a tu činjenicu, naglasio je, svi trebamo imati na umu.

- U želji da ostvarimo ove i hrvatskim Ustavom zajamčene ciljeve građankama i građanima Hrvatske čestitam 1. svibnja - Međunarodni praznik rada!, zaključuje Leko u poruci. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter