Legija pomogao u istrazi o ubojstvu Ćuruvije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Milorad Ulemek Legija, bivši zapovjednik srbijanske postrojbe za specijalne operacije i jedan od osuđenih za atentat na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, ključni je svjedok čiji je iskaz pridonio istrazi ubojstvu novinara i vlasnika lista "Telegraf" Slavka Čxuruvije 11. travnja 1999. godine, priopćio je u utorak srbijanski državni odvjetnik za organizirani zločin Miljko Radisavljević.

On je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji potvrdio da su na temelju Ulemekova svjedočenja uhićeni osumnjičeni za ubojstvo Čxuruvije i da je Ulemek svjedočio bezuvjetno, ne tražeći za sebe nikakve pogodnosti, budući je na izdržavanju kazne od 40 godina zatvora za sudjelovanje u ubojstvu Điđića, te za otmicu i likvidaciju nekadašnjeg srbijanskog predsjednika Ivana Stambolića.

Radosavljević je izrazio "profesionalno zadovoljstvo" što su tijekom dana uhićeni nekadašnji operativci službe državne sigurnosti Milan Radonjić i Ratko Romić, dvojica iz skupine osumničenih za ubojstvo Čxuruvije.

Saslušanje uhićenih Romića i Radonjića počelo je tijekom večeri i očekuje se da će im, s obzirom na težinu kaznenog djela, biti određen pritvor. Vicepremijer i koordinator službi sigurnosti Aleksandar Vučić ustvrdio je da se politička ubojstva, poput likvidacije novinara Slavka Čxuruvije, više nikada u Srbiji neće ponoviti niti itko može proći nekažnjeno. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter