Legendfest ovaj vikend u znaku mora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnji Legendfest održat će se u Pićnu u subotu i nedjelju, 29. i 30. srpnja, a  tema su "Mora i snovi". Prilikom odabira programa, prednost su imale priče, legende, mitovi o toj temi, prvenstveno vezani uz Istru i Istarsku županiju. Legende i mitovi Pićanštine, štrige/vještice, krsnici/čarobnjaci, mistična bića, duhovi, malici, alkemičari, plemići, vojskovođe, povijesne osobe/ličnosti, stare priče, običaji, navade, izričaji preplavit će tijekom vikenda Pićan.

Kako mora izgleda? Zna li mora da je mora? Želi li prestati biti mora? Je li itko ikad sreo moru po danu? Je li je itko uopće budan sreo? Koga mora napada? Lijepe mladiće? Malo manje lijepe mladiće? Nemirnu djecu? Umorne žene? Kako napada? I tko ju je vidio? Kako mora putuje, kuda se sve može provući, kad se pojavljuje? Zašto kraj kreveta valja imati bocu s vodom? Voli li mora više vrata s ključaonicama ili vrata sa šifrarnikom?

Odgovore na ova i još mnoga druga pitanja o morama, bićima iz narodnih predaja, mogu se pronaći na LegendFestu i zabaviti se uz bogati program koji donosi predstavljanja, predstave, susrete, stare zanate te zabavne sadržaje na poučan način. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter