Legendarni Ljuna predstavlja spot za "Pitanje časti"

Predrag Ljuna predstavit će svoj novi spot u Puli i Labinu
Predrag Ljuna predstavit će svoj novi spot u Puli i Labinu

Nakon gomile sjajnih suradnji s lokalnim glazbenicima, ali i jakim imenima istarske i regionalne scene poput Todora, Nole, Goribora, Brune Krajcara, Maura i Tatiane Giorgi te mnogih drugih, labinski legendarni glazbenik Predrag Ljuna se konačno predstavlja široj publici u verziji u kojoj je najbolji - kao Ljuna.

Učinit će to s pjesmom "Pitanje časti", koja je nastala još davne 1984. godine, na samom početku karijere, u jednoj od brojnih postava jednog od još brojnijih Ljuninih "matičnih" sastava, a svoju punu studijsku verziju i live premijeru doživjela je na promocijskom koncertu povodom izlaska prve kompilacije labinskih nezavisnih bendova 2014. godine.

Pjesma "Pitanje časti" snimljena je u legendarnom pulskom studiju "Partysan" u produkciji Deana Pavletića - Toneta, a glazbenici koji su "uskočili" u ovu studijski verziju Ljuninog pratećeg benda su Alen Špada (gitara), Goran Salvi (bubnjevi), Leon Brenko (klavijature) i Davor Milovan Billy (bass).

Ovih je dana za ovu već sada legendarnu pjesmu dovršen dugo očekivani spot, u obliku animiranog filma o super anti-heroju, liku kakav je u biti i sam Ljuna. U spotu se Super Ljuna bori protiv korupcije, nezdrave prehrane i svih sustava osim Sunčevog, a dodatna zanimljivost je da animacije uključuju brojna poznata mjesta i lica istarske rock scene. Autor spota je sve poznatiji majstor animacije Saša Đuračić - Sale Undertoon.

Prve promocije spota zakazane su za danas u pulskom Rock caffeu i sutra u labinskom Rock caffeu, koji su uz savudrijski Bora Bora ujedno i pokrovitelji spota i promocijskih aktivnosti.

Unatoč svim opravdano hvaljenim bljeskovima kreativnosti koje su se dogodile na labinskoj nezavisnoj glazbenoj sceni u posljednjih nekoliko godina, samo jedno je ime koje drži konstantu kreative i kvalitete kroz čak tri desetljeća - Predrag Ljuna.

Ljuna, odnosno Pepe je institucija i ikona među labinskim glazbenicima i štovateljima scene. On je lik koji se kroz preko 30 godina aktivnog glazbenog rada pojavio u nebrojeno mnogo projekata, surađivao s bezbroj nekadašnjih i još uvijek aktivnih glazbenika. Čovjek koji je vlastitom gitarom, glasom i dobrom voljom gotovo oduvijek bio pozitivna nit vodilja glazbenicima bivšeg rudarskog grada. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter