Legendarni Wishbone Ash za kraj Montrakera

Muddy Manninen i Andy Powell
Muddy Manninen i Andy Powell

Legende progresivnog rocka sedamdesetih godina, britanski Wishbone Ash, čiji je album "Argus" iz 1972. jedan od najprodavanijih rock albuma svih vremena, nastupili su sinoć na vrsarskom poluotoku Montraker i oduševili posjetitelje.

Kako savršenim zvukom, za što je zaslužan i kvalitetan razglas, tako i dobrim kontaktom s publikom, nebrojenim solažama po kojima su globalno poznati. Čak i oni koji nikad prije nisu čuli za njih mogli su se u to uvjeriti na koncertu koji se održao u blizini antičkog kamenoloma.

- Imamo lijepo vrijeme, mjesto je krasno, ugodna je atmosfera i život je lijep, kazao je na pozornici član originalnog sastava i gitarist Andy Powell zahvalivši se publici na dolasku. U dvoipolsatnom nastupu četverolist Andy Powell, Muddy Manninen (gitarist), Bob Skeat (basist) i Joe Crabtree (bubnjar) naredali su brojne hitove. Što su se više bližili kraju to su pjesme bile sve poznatije i kvalitetnije, a publika sve rasplesanija. Ne možemo se ipak oteti dojmu da su zaslužili nešto više publike od onih 300-400 koliko ih se moglo prebrojiti, premda se organizatorima trodnevnog, dosad gostima najbogatijeg Montraker Live Music Festival na promociji koncerata nema što predbaciti.

- Ovaj smo festival započeli prije pet godina kao jazz i blues, ali se pokazalo da toga u Istri ne nedostaje, pa smo se od lani, kada smo ugostili slavne Ten Years After, profilirali prema rocku i bluesu, kaže umjetnički direktor festivala Svetozar Rackov. Dodaje da su Wishbone Ash već nastupali na našim prostorima, u Zagrebu i Ljubljani, ali još 80-ih godina prošlog stoljeća.

Zanimljivo, krasan koncertni prostor na kojem je održan festival prije je bio odlagalište kamp-kućica. Za njih je ipak pronađena prikladnija lokacija, a Vrsar je dobio novu koncertnu pozornicu, tek stotinu metara udaljenu od mora.

Organizatori su bili Općina Vrsar, njezina Turistička zajednica i lokalna glazbena rock udruga GRUV. (A. DAGOSTIN, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter