Legendarni Buell ide u garažu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije tri godine kultna americka marka motocikala Buell obilježila je proizvodnju stotisucitog motocikla, lani 25 godišnjicu rada, dok ih ove godine ceka zatvaranje, a MV Agustu hitna prodaja.

Kao dio nove višegodišnje poslovne strategije Harley-Davidsona, njihova marka Buell ce s posljednjim radnim danom u listopadu zauvijek zatvoriti svoja vrata. Taj plan predvida potpunu orijentaciju iskljucivo na resurse brenda Harley Davidson.

Poštovatelji kultnog Buella ostali su zateceni viješcu i vrlo emotivnim obracanjem njegovog osnivaca Erika Buella, objavljenim na Youtubeu.



"Uvijek cu biti ponosan na ono što smo postigli. To je svjedocanstvo o tome što mala grupa strastvenih i nadahnutih ljudi može napraviti, a s briljantnim inovacijama mi smo proizveli neke od najboljih motocikala svih vremena!", rekao je današnji Buellov predsjednik i glavni tehnicar Erik Buell u dijelu izglaganja. Na kraju je zaželio svim vlasnicima ovog motocikla da se s ponosom voze u buducnost, i da im njihovi putovi budu izazovni i avanturisticki kao i njegovi u ovih 26 godina.

Odredeni broj motocikala Buell moci ce se kupiti i nakon zaustavljanja proizvodnje 30. listopada, a Harley-Davidson ce kroz svoju mrežu osigurati izvršenje jamstava, servise i rezervne dijelove. Na ovaj potez tvrtka je, prema službenom izvješcu, bila prisiljena zbog nastavka pada vrijednosti dionica i prihoda u ovoj godini.


Podijeli: Facebook Twiter