Legalizirajte kuću za jedan sat!

Ekspresna legalizacija po Istri (L. BAGAR)
Ekspresna legalizacija po Istri (L. BAGAR)

Rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata neumoljivo se bliži. Svi oni koji to ne učine do 30. lipnja 2013. riskiraju da im država sruši nelegalno izgrađenu građevinu. Vremena je sve manje, a gužve u katastarskim uredima diljem zemlje sve veće.

A da je vrijeme novac shvatili su i oni istančanog poduzetničkog duha te odlučili doskočiti građanima koji još nisu predali dokumente za legalizaciju i kojima prijeti mogućnost da ostanu bez krova nad glavom, naravno ilegalnog.

Tako je pred pulskom Arenom viđen kombi na kojim velikim slovima piše "legalizacija i uknjižba", a ispod je istaknuta poruka pod pasicom "novo" - dokumentacija za legalizaciju za 1 sat!

Nazvali smo broj koji je zapisan na kombiju te se predstavili kao zainteresirana stranka za legalizaciju apartmana obiteljske kuće na Velom Vrhu.

"Baš smo danas na Velom Vrhu", rekao nam je muški glas s druge strane. U razgovoru nam je pojasnio princip "ekspresne legalizacije".

U ponudi su tri paketa - osnovni, srednji i kompletni. Osnovni paket koji košta 9.500 kuna sadrži sređivanje sve potrebne dokumentacije, dolazak geodeta ili arhitekta, izrada nacrta i predaja dokumentacije.

Srednji paket košta 11 tisuća kuna uključuje uslugu sređivanja kompletne dokumentacije s potrebnim ovjerama, biljezima, dolazak i nacrt geodeta ili arhitekta, te "brže" rješavanje slučaja za koji bi trebalo nekoliko mjeseci. 

Kompletni paket sadrži istu uslugu - potpunu dokumentaciju, dolazak stručne osobe, odnosno arhitekta ili geodeta, geodetske snimke, geodetski elaborat. U tom paketu potrebna je i punomoć kojom se radi uknjižba na sudu u Puli. Ovakva usluga, za koju se ne morate pomaknuti iz vlastitog doma košta 12.500 kuna. (L. BAGAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter