Legalizacija: Više od 56 posto riješenih predmeta

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Do 30. studenog ove godine na području Grada Pule riješeno je ukupno 3.158 zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih i/ili rekonstruiranih zgrada, odnosno 56 posto od ukupnog broja zaprimljenih zahtjeva. Usto, 800 predmeta trenutno je u visokom stupnju rješavanja što znači da je riješeno, ili nadomak rješenju, oko 70 posto zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata.

Preko tisuću zahtjeva još uvijek je nepotpuno stoga iz gradske uprave pozivaju građane, osobito one koji su već primili zaključke za dopunu, i one koji su dostavili prazne ili nepotpune zahtjeve da u što kraćem roku dostave potrebnu dokumentaciju jer će u protivnom takvi zahtjevi biti odbijeni.


Dopune zahtjeva za legalizaciju moguće je predati u Pisarnici Grada Pule na adresi Stara tržnica 1, 52100 Pula, a više informacija o tome može se dobiti na broju telefona 371-766, odnosno na e-mail [email protected].

Iz Grada podsjećaju da jednokratnim plaćanjem naknade za ozakonjenje podnositelji zahtjeva stječu pravo na popust od 25 posto, odnosno naknadu je, bez popusta, moguće platiti obročno u 60 mjesečnih rata.

Po ozakonjenju bespravno izgrađenih objekata za plaćanje komunalnog doprinosa Grad Pula osigurava popust od deset posto kod jednokratnog plaćanja, dok se kod obročne otplate komunalni doprinos može uplatiti u 24 rata (stambene građevine i objekti javne i društvene namjene te sportsko-rekreacijske namjene).

Prva rata mora iznositi minimalno 20 posto cjelokupnog iznosa. Za ostale građevine obročno plaćanje može se obaviti u 12 rata od čega prva rata mora biti minimalno 30 posto od cjelokupnog iznosa. Prema Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, po traženju podnositelja zahtjeva, omogućena je i odgoda plaćanja komunalnog doprinosa od godine dana. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter