Legalizacija: Puno "praznih" dokumenata

Dokumenti za legalizaciju moraju se upotpuniti do 15. travnja (M. ANGELINI)
Dokumenti za legalizaciju moraju se upotpuniti do 15. travnja (M. ANGELINI)

Kako je u posljednjih 20-ak dana gradska uprava dvaput istaknula pozivajući građane da što prije kompletiraju dokumentaciju, Grad Pula je zaprimio ukupno 5.688 zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju na parcelama i građevinama, kako bi se moglo pristupiti procesu legalizacije.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje Giordano Škuflić izvijestio je da je od ukupnog broja pristiglih zahtjeva njegov odjela već riješio 650 zahtjeva, a 80-ak zahtjeva čeka pravomoćnost, dakle, uskoro će i oni biti riješeni. Škuflić je istaknuo i kako oko 370 zahtjeva čeka tzv. obračun naknade pa se podrazumijeva da bi i ti zahtjevi mogli biti uskoro riješeni, što sveukupno čini oko petinu pristiglih zahtjeva. Međutim, više od polovice pristiglih zahtjeva za legalizaciju gradski odjel ni ne može početi rješavati jer su ti zahtjevi predani "prazne" dokumentacije.

- Pozivam građane koji su predali nepotpune zahtjeve da ih upotpune u što kraćem roku, a najkasnije do 15. travnja 2014. godine kako bi se po njima moglo postupati i kako bi što prije dobili rješenje za svoje objekte., poručio je pročelnik Škuflić.

Naime, do kraja 2015. godine nadležno je ministarstvo dalo rok lokalnim samoupravama da riješe do minimalno 80 posto zaprimljenih predmeta, a dinamikom rješavanja Grad Pula, zaključno s veljačom ove godine, trenutno je premašio planirani broj riješenih predmeta pa u gradskoj upravi vjeruju da će do kraja 2015. godine riješiti blizu 90 posto od ukupnog broja zaprimljenih zahtjeva.

Kako ne bi propustili zakonsku mogućnost za ozakonjenje svojih objekata ili nezakonito izgrađenih zgrada iz Grada apeliraju na građane da kompletiraju svoje zahtjeve i predaju ih u Pisarnicu ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 08.30 do 15.00 sati, te utorkom od 12.00 do 16.00 sati, odnosno na e-mail: [email protected]. (S. ROJNIĆ-SINKOVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter