Ledo: Pokrenut pogon, nema opasnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pogon tvrtke Ledo na zagrebačkom Žitnjaku, iz kojeg je jutros iscurio amonijak zbog kvara na ventilu, pokrenut je u deset sati nakon što su inspekcijske službe utvrdile da nema opasnosti za ljude i okoliš, doznaje se od gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

"Kvar je uklonjen i od 10 sati sve radi najnormalnije", rekla je Hini glasnogovornica Kristina Martinović, dodavši da su inspekcija za zaštitu okoliša i sanitarna utvrdile da nema opasnosti za ljude i okoliš.

U akcidentu curenja amonijaka koji se dogodio oko 7,40 sati nitko nije ozlijeđen.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajović izjavio je novinarima da je došlo do istjecanja amonijačke pare iz kompresorske stanice. Uzrok je navjerojatnije pad naponske mreže, zaključio je ministar.

Zagrebačka javna vatrogasna postrojba na teren je jutros uputila pet vozila i 15 vatrogasaca koji su do 9,23 sati osiguravali mjesto dok su djelatnici Leda zatvarali ventil na sustavu. Vatrogasci su bili u pripravnosti i osim osiguranja nije bilo potrebe za drugim intervencijama, kažu u toj gradskoj postrojbi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter