Led Zeppelin objavljuje film o ponovnom okupljanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanski rockeri iz skupine Led Zeppelin objavit će film o svom ponovnom okupljanju 2007. povodom humanitarnog koncerta u Londonu, po kinematografskom lancu Cineworld.

Cineworld je uz najavu na svojim internetskim stranicama objavio sliku velikog cepelina nad zgradom parlamenta u Londonu. Govori se da skupina priprema izjavu koja će biti objavljena kasnije u četvrtak.

Film pod naslovom "Celebration Day" u režiji Dicka Carruthersa napravljen je na temelju dugo čekanog ponovnog okupljanja jedne od najuspješnijih skupina u povijesti rocka.

Skupina se razišla 1980. nakon smrti bubnjara Johna Bonhama, no unatoč ustrajnim pozivima da se ponovno okupe, održe turneje i naprave nove snimke, njihova su ponovna okupljanja bila usputna i, kako sami članove skupine kažu, nezadovoljavajuća.

Međutim, 2007. su pjevač Robert Plant, gitarist Jimmy Page i basist John Paul Jones, zajedno s Bonhamovim sinom i bubnjarom Jasonom izašli na pozornicu londonske O2 Arene na koncert u čast osnivača Atlantic Recordsa Ahmeta Erteguna.

Cineworld navodi da je to bio koncert s najviše predbilježbi u povijesti jer je više od 20 milijuna ljudi zatražilo 18.000 ulaznica.

Skupina je te večeri odsvirala 16 pjesama, među kojima i neke od njihovih najvećih hitova poput "Whole Lotta Love", "Kashmir" i "Stairway to Heaven". (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter