LED rasvjeta za ulice pulske jezgre


Grad Pula raspisao je jučer javni poziv vlasnicima i nositeljima drugih stvarnih prava u starogradskoj jezgri da dođu na uvid idejnog projekta radi ishođenja lokacijske dozvole za izgradnju javne rasvjete ulica i uspona pulske starogradske jezgre. Projekt je izradio pulski dizajner rasvjete Dean Skira, a uvid u projekt moguć je u gradskom Upravnom odjelu za komunalni sustav i imovinu na Forumu 2 (prvi kat soba broj 19).

- Dugo vremena pripremamo taj projekt. Štoviše, da bi se što bolje pripremili za njega već je u prošlosti realiziran pilot-projekt u Držićevoj ulici (Pizzeria Pompej) gdje je u dogovoru s konzervatorima implementirana i klasična i LED javna rasvjeta da bi se vidjeli učinci, uklapanje u starogradsku jezgru i osvijetljenost. Upravo je taj pilot-projekt omogućio da za rekonstrukciju javne rasvjete starogradske jezgre odaberemo LED tehnologiju. Stoga je ugledni dizajner Skira napravio idejni projekt prema kojem ćemo fazno, ali kontinuirano, rekonstruirati javnu rasvjetu starogradske jezgre, a za ovaj projekt dobivena je i suglasnost pulskog Konzervatorskog odjela, kaže pročelnik Damir Prhat.

Za sada još uvijek nije poznat iznos troška "izgradnje" javne rasvjete ulica i uspona starogradske jezgre jer je riječ tek o idejnom projektu. No, priprema kompletne projektne dokumentacije omogućit će kandidiranje ovog projekta i za financiranje iz sredstava EU fondova. (G. ROJNIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter