Lea Medančić, Dora Učkar i Patrik Bolković najgimnazijalci

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

U ponedjeljak je u Domu hrvatskih branitelja pulska Gimnazija svečano proslavila završetak ove nastavne godine dodjelom zahvalnica i priznanja uspješnim učenicima za izvrsnost u učenju i radu te za iznimne sportske i kulturno-umjetničke uspjehe. Priznanja su dodijeljena i njihovim mentorima.

Engleski, astronomija i sport

Sve prisutne na početku svečanosti pozdravila je dobro raspoložena ravnateljica Gimnazije Branka Antunović-Piton, čestitavši svojim brojnim učenicima na njihovim uspjesima, bilo da su oni vezani uz školu ili uz njihove vanškolske aktivnosti, kao i njihovim mentorima, te im zahvalila na radostima koje su priuštili cijeloj školi. Dok je jednima poželjela ugodne praznike, maturantima je poželjela puno uspjeha i na državnoj maturi koja ih očekuje ovih dana, kao i u daljnjem životu i radu.

Gimnazijalci su i ove godine bili aktivni gotovo u svim kategorijama i razinama natjecanja, od lokalne do državne. Tako su pulski gimnazijalci odnijeli čak 14 prvih mjesta na županijskim natjecanjima iz raznih predmeta, od hrvatskog jezika i matematike do astronomije, a još duplo toliko učenika osvojilo je druge značajne pozicije na istim natjecanjima. Nakon državnih natjecanja pokazalo se da upravo pulska Gimnazija ima učenicu s najboljim poznavanjem engleskog jezika, maturanticu Leu Medančić, dok je njena kolegica uz drugog razreda, Aurora Vareško, osvojila 1. mjesto na državnom natjecanju u astronomiji, a uz njih su dosta dobro kotirali i drugi učenici na natjecanjima iz drugih predmeta. Već tradicionalno, Gimnazijalci su postigli i zapažene rezultate na sportskim natjecanjima pod vodstvom mentorice Đeni Blarežina, pa su tako njihove djevojke odnijele prvo mjesto na državnom natjecanju iz atletike, a dobro su se plasirale i ekipe na državnom natjecanju u krosu i badmingtonu.

Zaslužena priznanja i mentorima

Učenici Gimnazije Pula ne natječu samo u kategorijama Županijskih i Državnih natjecanja, već i na raznim drugim natjecanjima u skladu s njihovim afinitetima, talentima i kreativnosti, te su pojedini učenici nagrađeni i za takve uspjehe koje su postigli u drugim svojim aktivnostima.

Od velikog su značaja i priznanja dodijeljena najboljim učenicama Gimnazije Pula, Lei Medančić i Dori Učkar, koje su sve razrede opće gimnazije završile s prosjekom 5.0, čime su zaslužile veliki i srdačni pljesak svojih kolega, učitelja i svih prisutnih, baš kao i njihov kolega, maturant Patrik Bolković koji je proglašen maturantom generacije.

Cijelu su svečanost uveličali i sami učenici svojim darovitim glazbenim izvedbama koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim, a zasluženi su pljesak dobili i gimnazijski profesori koji su publici ukratko predstavili neke od značajnijih projekata koje su tijekom ove školske godine realizirali zajedno sa svojim učenicima, poput prof. Filipa Zoričića koji je s 3.b razredom za građane Istre pripremio izložbu "Povijest školstva u Istri". Kao što se vidi, i ove je godine bila bogata žetva nagrada u pulskoj Gimnaziji koja se nastavlja pozicionirati ne samo kao kvalitetna gradska i županijska odgojno-obrazovna ustanova, već i kao dom mnogobrojnim kvalitetnim i talentiranim mladim ljudima. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter