Le Zbor & Svi za ljubav - "Ljubav za sve"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kolektiv Le Zbor & Svi za ljubav predstavlja glazbeni broj "Ljubav za sve" te spot za istoimenu pjesmu. U kreiranju pjesme i spota sudjelovali su Fade In, Le Zbor i Studio udruge Vibra te veliki broj poznatih osoba iz javnog života, kako bi poslali poruku građanima i građankama Republike Hrvatske da na predstojećem referendumu o unošenju definicije braka u Ustav glasaju PROTIV mržnje i diskriminacije.

Pjesma "Ljubav za sve" nastala je 1993. godine na poznatu melodiju ruskog skladatelja P. I. Čajkovskog i stihove Hrvoja Stupara te u izvedbi Sandija Cenova. Dvadeset godina nakon prvog izdanja, pjesma i dalje prenosi istu poruku: svi imamo pravo na ljubav. Želimo društvo bez mržnje, osuđivanja i diskriminacije, koje zna da možda nismo svi isti, ali smo nesumnjivo svi jednaki, u pravima i obvezama koje preuzimamo kao pojedinci i punopravni članovi društva.

U snimanju spota u stilu nekad popularnih band aid glazbenih spotova sudjelovale su članice Le Zbora, prvog mješovitog ženskog lezbijsko-feminističkog zbora u regiji i Alka Vuica, Barbara Nola, Bojana Gregorić Vejzović, Daniela Trbović, Franka Batelić, Ida Prester, Iva Šulentić, Janko Rakoš, Jelena Miholjević, Mrle i Prlja iz benda LET 3, Nataša Janjić Lokas, Leon Lučev, Slavica Knežević, Sven Šestak, Urša Raukar, Vilim Matula i Žanamari Lalić.

Vizualni identitet spota potpisuje produkcija Fade In. Spot je režirao Hrvoje Mabić, snimali Iva Kraljević i Bojan Mrđenović, a montirale Morana Komljenović i Iva Kraljević. Fade In već trinaest godina djeluje kao aktivistička dokumentarna produkcija, a gledateljima je poznatija po serijalu DIREKT koji se od 2001.godine emitira na HTV-u. (GI, YouTube)


Podijeli: Facebook Twiter