Le Zbor i Tamara Obrovac otvaraju JustBe festival

Tamara Obrovac je jedna od headlinera festivala (D. ŠTIFANIĆ)
Tamara Obrovac je jedna od headlinera festivala (D. ŠTIFANIĆ)

Na glavnom motovunskom trgu sutra će se u 19 sati otvoriti trodnevni JustBe Festival. Posjetitelji će moći uživati u večernjim koncertima vrsnih glazbenika, dnevnom edukativnom programu (izložbe, radionice i predavanja) te na štandovima razgledati ili kupiti ekološke i organske domaće proizvode. Festival propagira održivi razvoj, ekologiju, permakulturu, zdravu prehranu, međuljudsku snošljivost te upoznavanje tradicionalnih običaja iz zemlje i svijeta.

Manifestaciju otvara zagrebački Tribal Jam Orchestra, koji će goste glazbom pokušati uvesti u grupnu meditaciju gongom. Slijedi nastup Mojce Morye Malek, a u 20 sati nastupa zagrebački lezbijsko-feministički zbor jednostavnog imena Le Zbor. U 21 sat će se na pozornicu popeti riječka ženska vokalna skupina Putokazi, a u 22 sata Tamara Obrovac i bend Transhistria. U obližnjem vrtu predviđeno je druženje uz vatru, glazbene improvizacije i jam sessione.

JustBe Festival je humanitarnog karaktera - prihod od prodaje ulaznica i proizvoda namijenjen je stvaranju centra koji će raditi na osvješćivanju i pomaganju ugroženim društvenim skupinama, s naglaskom na prevenciji nasilja nad djecom. Manifestaciju organizira udruga Jedna ljubav. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter