Le Pen obećava referendum o izlasku iz EU-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Čelnica francuske krajnje desne Nacionalne fronte Marine Le Pen kazala je da će organizirati referendum o izlasku iz EU-a bude li izabrana za predsjednicu države 2017., prenose europski mediji.

"Razmišljam kazati francuskom narodu da će, ako me izabere" 2017., "biti referendum", kazala je za grčku televizijsku postaju Mega, prenosi EurActiv. Britanski premijer David Cameron obećao je također da će, bude li izabran na izborima 7. svibnja ove godine, organizirati referendum o članstvu u EU 2017., a zadnje vrijeme želi i prije. Nacionalna fronta bila je druga na lokalnim izborima održanim u nedjelju, no osvojila je najviše glasova dosad. Stranka se nada da će biti uspješna i na predsjedničkim izborima 2017.

"Europska unija je smrt, smrt našeg gospodarstva, sustava socijalne zaštite i našeg identiteta", kazala je u intervjuu objavljenom u ponedjeljak. Preporučila je također Grčkoj da radije iziđe iz eurozone nego da popušta zahtjevima vjerovnika i Bruxellesa. "Jedino rješenje za Grčku je da pregovara o organiziranom izlasku iz eurozone", kazala je. "Sve dok vlada govori Grcima da će ostati u eurozoni boreći se istodobno protiv štednje, to će u najgorem slučaju biti laž a u najboljem pogrešno." "Grcima treba njihova vlastita valuta", kazala je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter