Le Pen dolazi HSP-u dati potporu pred izbore za EP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

HSP je danas izvijestio da će idućeg tjedna ugostiti predstavnike francuske Nacionalne fronte na čelu s bivšim čelnikom te konzervativne desne stranke Jean-Marie Le Penom, a koji će HSP-u kao bratskoj stranci u Hrvatskoj dati potporu u kampanji pred izbore za Europski parlament 14. travnja.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb potvrdio je Hini da će u povodu posjeta Zagrebu predstavnika Nacionalne fronte njegova stranka organizirati tribine i predavanja na kojima će pravašima francuski kolege dati potporu ulasku u Europski parlament te će se u tom smislu dogovarati i stranački nastupi u kampanji.

Naglasio je da će pravaši u Europskom parlamentu zastupati i braniti hrvatske nacionalne interese, suprotno, kako je rekao, SDP-u i HDZ-u "koji u Europskom parlamentu žele zastupati interese Europske unije u Hrvatskoj, a ne Hrvatske u Europskoj uniji".

Srb je istaknuo i da HSP zastupa interese eurorealista, odnosno svih onih u Hrvatskoj kojima smeta način na koji Hrvatska ulazi u EU.

- Ovakvim načinom na koji ulazimo u EU Hrvatska se iscrpljuje i ekonomski i financijski, poručio je.

Iz HSP-a su izvijestili da će početkom idućeg tjedna potporu HSP-u doći izraziti zastupnik francuske Nacionalne fronte u Europskom parlamentu Bruno Gollnisch te bivši predsjednik te stranke Jean-Marie Le Pen.

Naglašavaju da se u Europskom parlamentu treba čuti i glas onih hrvatskih građana koji su na referendumu glasali protiv ulaska u EU te navode da su ih iz Nacionalne fronte već pozvali da im se pridruže u zajedničkom klubu desnih stranaka u Europskom parlamentu.

Jean-Marie Le Pen 40 je godina vodio francusku Nacionalnu frontu, a prije dvije godine na tom ga je položaju naslijedila njegova kći Marine Le Pen koja se lani natjecala na francuskim predsjedničkim izborima i s osvojenih 18 posto glasova postigla najbolji rezultat francuske krajnje desnice u povijesti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter