Lažnom uplatom do laptopa i mobitela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija traga za nepoznatim muškarcem koji je 2. veljace u Zagrebackoj ulici u Porecu prevario poduzece Istra Alf, i domogao se prijenosnog racunala i mobitela ukupne vrijednosti oko šest tisuca kuna. Prevarant je ušao u trgovinu i zatražio ponudu za kupnju racunala i mobitela. Racun je "namjeravao" platiti nalogom za placanje u ime poduzeca iz Virovitice, pa je uzeo ponudu i nakon kratkog vremena vratio se u trgovinu s ovjerenim nalogom. Prodavac je povjerovao muškarcu, odnosno u uplatu i predao mu racunalo i mobitel, no uplata je zapravo bila krivotvorena.



Od djelatnika trgovine saznali smo da mu je muškarac pokazao uplatni listic koji je ovjerio bankomatom, i da mu je sve izgledalo uobicajeno. Nakon što je uzeo prijenosno racunalo vrijedno cetiri, a mobilni uredaj dvije tisuce kuna, prevarant je izašao. Prodavac kod muškarca nije primijetio ništa neuobicajeno, a kazao nam je da bi po govoru mogao biti s podrucja Virovitice.

- Ovo je prvi put da nas je netko nasamario na taj nacin. Ovakav nacin uplate bankomatom je tvrtkama uobicajen, jedino što nismo racunali na prijevaru. Do sada smo u trgovini imali tek manju kradu mobitela, ali ništa posebno, kaže nam djelatnik Istre Alfa. (M. SARDELIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter