Lažno prikazali štetu od nezgode

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijski službenici PU istarske utvrdili su osnovanu sumnju da su 26-godišnjak i 28-godišnjakinja, oboje s podrucja Ližnjana, pocinili kazneno djelo prijevare.

Sumnja se da je 26-godišnjak lažnim prikazivanjem cinjenica doveo u zabludu osiguravajuce društvo kada je ispunio zahtjev za naknadu štete iz automobilske odgovornosti, izvijestila je PU istarska.

Zbog sumnje da se prometna nesreca nije dogodila na nacin kako navode sudionici prometne nesrece cjelokupni predmet prometne nesrece bio je proslijeden Centru za forenzicna ispitivanja, istraživanja i vještacenja „Ivan Vucetic“ u Zagrebu, ciji su djelatnici utvrdili da se prometna nesreca nije dogodila kako je navedeno u izjavama oštecenih.

Naime, 26-godišnjak je prijavio materijalnu štetu na motociklu za koju je naveo da je nastala 13. listopada 2010. godine oko 17.20 sati na cesti Valtura – Šišan i da ju je izazvao osobni automobil kojim je upravljala 28-godišnjakinja, a koja je popunila i potpisala „europsko izvješce o prometnoj nezgodi“. Osiguravajuce društvo isplatilo je 26-godišnjaku ukupno 23.400 kuna.

Protiv 25-godišnjaka i 28-godišnjakinje slijedi podnošenje kaznene prijave zbog pocinjenog kaznenog djela prijevara.


Podijeli: Facebook Twiter