Lažnim obecanjima iskamcio 740.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osnovano se sumnja da je Puljanin, 38-godišnji I. Z., prevario tri osobe za ukupno oko 740 tisuca kuna lažno im prikazavši cinjenice i lažna poznanstva s utjecajnim osobama iz Istarske županije od veljace 2008. do studenog prošle godine, izvijestila je Gordana Ostovic iz OKC-a PU istarske.

Puljanin je trenutno nedostupan policiji te je za njim raspisana tjeralica, a vec joj je poznat po gospodarskom kriminalu.

On je od lipnja do studenog prošle godine uvjeravao 60-godišnjeg V. K. iz Zagreba da ce mu putem poznanstava srediti posao za izvodenje gradevinskih radova na novom projektu za odlagalište Kaštijun. Na racun toga je od Zagrepcanina tražio i dobio naknadu od 350 tisuca kuna.

Zagrepcanin je vlasnik gradevinskog poduzeca u Zagrebu, a policija nije rekla da li njegovo poduzece vec nešto radi u Istri.

Utvrdeno je i da se od veljace 2008. do svibnja 2009. 35-godišnjem P. LJ. iz Zagreba lažno predstavio kao poduzetnik s brojnim utjecajnim poznanicima te ponudio zajednicko poslovanje na gradevinskim poslovima. Od njega je zatražio da mu na racun uplati 200 tisuca kuna za kupnju gradevinskih strojeva, što mu je i uspjelo.

Treca žrtva prevaranta je 69-godišnji J. B. iz Splita kojem je obecao, uz spomenute laži, prenamjenu poljoprivrednog u gradevinsko zemljište u Vodnjanu. Prevarant je radi placanja raznih taksi i naknada za sredivanje prenamjene od Splicanina dobio na racun 192 tisuce kuna.

Tijekom kriminalistickog istraživanja policija je pregledala dokumentaciju koju je Puljanin izdavao te je utvrdeno da se radi o krivotvorenim dokumentima, a nalogom Županijskog suda u Puli provjeren je i njegov tekuci racun gdje su pronadeni dokazi o uplatama od 740 tisuca kuna. Kriminalisticko istraživanje i potraga za Puljaninom se nastavljaju.


Podijeli: Facebook Twiter