Lažnim obećanjima do 356 tisuća eura i 30 tisuća kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rabija Katušić (54) iz Prigorja Brdovečkog kod Zaprešića nepravomoćno je osuđena u odsutnosti na bezuvjetnu kaznu zatvora od godinu dana zbog kaznenog djela prijevare supružnika Bruna i Marine Ahmetović te isplatu 356 tisuća eura i 30 tisuća kuna pod prijetnjom ovrhe u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude. Određeno joj je i plaćanje troškova suđenja od oko tri tisuće kuna. Katušić se na osnovanost optužbe nikada nije očitovala niti je ispitana u svojstvu okrivljenice.

Pazinsko državno odvjetništvo teretilo je Katušić zbog prijevare, odnosno da je u razdoblju od 2005. do 2008. godine u Pazinu u više navrata pozajmila od Bruna i Marine Ahmetović 356 tisuća eura i 30 tisuća kuna zbog raznoraznih razloga. Iskoristivši njihovo povjerenje koje je stekla ukazujući im brigu i pažnju, novac je uzimala bez ikakve potvrde. Ugovorom o zajmu, koji su supružnici sklopili s njom tek krajem 2008. godine, obvezala se vratiti novac.

No, budući da novac nikada nije vratila, prema ugovoru je bila suglasna predati polovicu kuće u Prigorju Brdovečkom. Međutim, tu polovicu kuće je već 2006. godine prenijela na sestru Sadetu Hofmann te se Ahmetovići nisu nikako mogli namiriti. (M. SARDELIN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

           


Podijeli: Facebook Twiter