Lažnim novcem otkupili nakit vrijedan 2 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je privela 33-godišnjaka osumnjičenog da je s još jednim zasad nepoznatim muškarcem počinio kazneno djelo prijevare, otkupivši nakit i plemenite metale lažnim novcem, pri čemu su tvrtku iz Koprivnice oštetiti za gotovo dva milijuna kuna, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Osumnjičeni su se protekle srijede oko 15.50 sati dovezli na parkiralište zagrebačkog trgovačkog centra na Slavonskoj aveniji, gdje su se, prema ranijem dogovoru o kupnji nakita i plemenitih metala, našli sa zastupnikom oštećene koprivničke tvrtke. "Kupci" su inzistirali da vide nakit koji je donio zastupnik tvrtke te mu pokazali samo dio novca kojeg su donijeli za otkup. On im je predao torbu s nakitom na uvid tek kad su mu oni predali torbu s dogovorenim iznosom novca. Nakon toga prevarantski dvojac je sjeo u automobil i otišao.

No, u torbi koju su predali zastupniku koprivničke tvrtke bio je lažan novac, pa je ta tvrtka oštećena za skoro dva milijuna kuna, rečeno je na konferenciji za novinare u PU zagrebačkoj.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 33-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.Policiji je od ranije poznat za počinjenje imovinskih delikata. Policija još traga za nepoznatim muškarcem s kojim je počinio prijevaru i nastavlja istragu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter