Lažni svećenik pokušao ući u Schumacherovu sobu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muškarac prerušen u svećenika pokušao je ući u sobu bolnice u Grenobleu u kojoj u induciranoj komi leži zvijezda Formule 1 Michael Schumacher, kazala je Schumacherova glasnogovornica.

"Zaštitari su zaustavili čovjeka prerušenog u svećenika. On se tada predstavio kao novinar, ali nemamo podatke o kome se radi. Ako je to doista bio novinar koji je nelegalno pokušao doći do informacija, onda je to zbilja žalosno", kazala je glasnogovornica Sabine Kehm.

Odjel u kojem je Schumacher čuvaju zaštitari, a na izričit zahtjev obitelji pristup tom odjelu imaju samo njegovi liječnici i medicinsko osoblje. Ispred bolnice u Grenobleu su deseci reportažnih kola i oko 300 novinara.

Bivši svjetski prvak u formuli 1 Nijemaca Michael Schumacher (44) je u nedjelju pretrpio teške ozljede prilikom pada na skijanju u francuskim Alpama. Operacijom na glavi obavljenom tijekom noći s ponedjeljka na utorak u bolnici u Grenobleu, Schumacheru je uklonjen veliki hematom iz mozga čime je smanjen pritisak na mozak - zbog čega je primijećen napredak u njegovom stanju koje je sada "pod boljom kontrolom", objavili su danas liječnici.

"Taj je hematom bio veći i dostupniji od ostalih, te smo procijenili da ga možemo odstraniti bez rizika", rekao je glavni neurokirurg bolnice u Grenobleu Emmanuel Gay. "Sada smo manje zabrinuti no jučer, ali jasno je da se situacija može promijeniti tijekom večeri ili sutrašnjeg dana. Sljedeća 24 sata su ključna", izjavio je Gerard Saillant, specijalist za operacije mozga i kralježnice, te predsjednik instituta Međunarodnog automobilističkog saveza (FIA) koji je osobno preuzeo vođenje Schumacherova liječničkog konzilija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter