Lažni policajci krali po zagrebačkim stanovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebačka policija uhitila je trojicu muškaraca koji su se lažno predstavljali kao policajci i tijekom veljače ulazili u stanove žrtava i otuđivali novac, mobitele, prijenosna računala i televizore, ukupne vrijednosti oko 46 tisuća kuna.

Sumnja se da su 30-godišnji T. K., 24-godišnji M. I. Z. i 23-godišnji M. S. s područja Zagreba i Zaprešića, zajedno počinili tri razbojništva i jednu tešku krađu, uz verbalne prijetnje ili uporabom palice, u Jarnovićevoj ulici, Trnjanskoj cesti, Vukovarskoj ulici i Ogrizovićevoj. U stanove oštećenih žena ulazili su nakon što bi se lažno predstavili kao policajci.

Posljednje razbojstvo dogodilo se 20. veljače na Trešnjevci kada su ušli u stan 56-godišnje kineske državljanke kojoj je bilo sumnjivo njihovo ponašanje, pa je izašla iz stana i počela vikati, na što su reagirali susjedi obavijestivši policiju. Ubrzo je policija uhvatila dvojicu razbojnika, a naknadno i trećeg. Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je državnom odvjeništvu podneseno posebno izvješće. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter