Lažni dimnjacari ciste dimnjake i izdaju ateste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon lažnih maserki i medicinskih sestara što po kucama i stanovima besplatno mjere tlak, prodavaca masažera i lažnog kozmodiska, kadica za detoksikaciju tijela u Istri su se pojavili i lažni dimnjacari!

Istarska policija izvijestila je danas da su dvije nepoznate muške osobe 5. studenog došle u prostorije jedne tvrtke na Medulinskoj cesti i predstavivši se kao dimnjacari zaposleni u jednoj zagrebackoj firmi odgovornoj osobi tvrtke ponudile usluge cišcenja dimnjaka. Nakon obavljenog posla muškarci su izdali atest i racun na ime pravne osobe iz Zagreba, a doznajemo da su svoje usluge naplatili 950 kuna.

Policija je provjerila sumnje odgovornih u firmi koja je koristila njihove usluge i utvrdila da su na podrucju Zagreba i Rijeke navodni djelatnici te iste pravne osobe i ranije pojavljivali i lažno se predstavljali kao dimnjacari te izdavali lažne ateste.

Zbog sumnje da su pocinili kaznena djela prijevare i krivotvorenja službenih isprava, policijski službenici provode izvide i tragaju za dvojicom nepoznatih muškaraca.

Policijska uprava istarska poziva gradane na oprez te da zbog svoje sigurnosti koriste samo usluge osoba koje su ovlaštene za obavljanje dimnjacarskih poslova. Za pulsko podrucje koncesiju za obavljanje dimnjacarskih poslova ima samo gradsko poduzece za komunalne usluge Herculanea, stoga svaku sumnju u prijevaru treba prijaviti policiji na 192. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter