Lažna grofica obmanula Tršcane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cijeli je radni vijek provela kao obicna službenica u jednom uredu osiguravajuceg društva Lloyd Triestino. No, kada je umirovljena, postala je grofica Adriana Ricciardi Gaudesi. Otmjenog hoda, besprijekorno odjevena, s blond frizurom dostojnom gospoda iz visokog društva, mjesecima je živjela u ekskluzivnim hotelima Trsta.

U hotelu Savoia Excelsior na tršcanskoj rivi zauzela je skupi apartman, vecerala je iskljucivo u sobi, konobari su je posluživali redovito ribom i buteljkama odabranih vina, poput najprofinjenijih sommeliera. Dane je provodila u poznatim kafeterijama, od San Marca do Tommasea, i predstavljala se kao grofica s financijskim interesima u Milanu i Rimu. Uvjerljivog govora i stila, grofica Ricciardi Gaudesi uspjela je mjesecima izbjeci placanje racuna, a da nitko nije posumnjao.

Kada je policija ušla u sobu hotela Al Viale gdje se privremeno smjestila pitala je iznenadeno: "Koga tražite?". Prijavu policiji podnio je hotel Savoia Excelsior, gdje je grofica nagomilala racun od 12.000 eura. Nakon što se njezina slika u društvu policajaca pojavila u lokalnom listu Il Piccolo, poceo je val prijava i na kraju se dug grofice-cinovnice popeo na nevjerojatnih 20.000 eura neplacenih racuna.

Nakon saslušanja u policijskoj stanici "grofica" Adriana Ricciardi Gaudesi smještena je u javnu spavaonicu u ulici Udine, gdje se na racun opcine privremeno sklanjaju beskucnici i siromasi. U toj ustanovi provela je tek jednu noc i u petak ujutro otišla u nepoznatom pravcu. Možda je sad "grofica" na putu prema nekom drugom gradu u Venetu ili Lombardiji. Nakon što je uspjela izigrati iskusne Tršcane, gdje li joj je kraj….


Podijeli: Facebook Twiter