Lažna dojava o bombi na sudenju Sanaderu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sudenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu nakratko je prekinuto zbog lažne dojave o bombi na zagrebackom Opcinskom kaznenom sudu na kojem se u petak iznimno održava rasprava u slucaju Hypo i Ina-MOL.

Anonimna dojava o bombi prekinula je sudenje nešto prije 13 sati u trenutku dok je predsjednik nadzornog odbora Ine Davor Štern kao svjedok odgovarao na pitanja Sanaderove obrane. Desetak minuta kasnije, nakon što se utvrdilo da je dojava o bombi bila lažna, sudenje je nastavljeno.

Štern je prije neocekivanog prekida kazao da njegov stav prema MOL-u od pocetka nije bio negativan jer je mislio da ce madarska naftna kompanija donijeti nešto novo.

Sudac Ivan Turudic nije dozvolio pitanje Sanaderove obrane o Šternovim izjavama koje je prije svjedocenja dao medijima, no Šterna je upozorio da svojim javnim istupima "nije doprinio efikasnom vodenju postupka".

- Mogli ste se suzdržati i nakon svjedocenja davati izjave kakve hocete. Sud nema mehanizme da to sprijeci, ali to jednostavno nije dobro, porucio je sudac Šternu.


Podijeli: Facebook Twiter