Lažna dojava: more u Dugoj uvali cisto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Onecišcenja mora fekalijama na plaži podno hotela Croatia u Dugoj uvali nije bilo, radilo se o lažnoj dojavi, izvijestili su nas iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uredenja i graditeljstva cime su otklonjene sumnje da je more na toj plaži zagadeno i nije pogodno za kupanje.

Navodni ispust fekalija u more proteklog vikenda prijavila je grupa gradana, i to županijskom centru 112, a potom su, silom zakona, na mjesto dogadaja upucene sve nadležne službe - policija, Lucka kapetanija i inspekcija zaštite okoliša.

Jedna od svjedokinja je, naime, izjavila da je more na plaži, gdje su se kupala i djeca, bilo crno kao cad te da se osjecao miris fekalija. Takoder, napomenula je da je onecišcenje teško dokazati jer se odvija tijekom noci, no uvjerena je da se radi upravo o ispuštanju kanalizacije. Medutim, nalazima nadležnih službi utvrdeno je suprotno.

Iz PU istarske izvijestili su da su nakon zaprimljene dojave i dolaskom na mjesto dogadaja utvrdili tek curenje vode iz rashladnog sustava, a obvezu oko toga je preuzela tehnicka služba hotela.

Inspektorica zaštite okoliša je pak odmah nakon dojave na plaži obavila nadzor tijekom kojeg je postalo ocigledno da je dojava bila lažna, odnosno nije utvrdeno onecišcenje mora. Iz Ministarstva isticu da takve lažne dojave ometaju sustav jer se može dogoditi da je u tom trenutku intervencija inspektora na nekoj drugoj lokaciji prijeko potrebna.


Podijeli: Facebook Twiter