Lažna bankarica starici ukrala novac

Ilustracija
Ilustracija

Da prevaranti ne miruju, te da postaju sve domišljatiji potvrđuje na žalost i posljednji slučaj sa zagrebačke Peščenice gdje je opljačkana 72-godišnjakinja. Kako doznajemo, nju je proteklog četvrtka nazvala ženska osoba i predstavila joj se kao zaposlenica Zagrebačke banke.

- Nadam se da ste jučer vidjeli na televiziji vijest o tome da moramo provjeravati sav novac, rekla je 72-godišnjakinji koja joj je naivno povjerovala, te pristala da idući dan netko iz banke dođe po njezin novac i odnese ga na provjeru. I doista, u petak nešto iza 14 sati na vratima njezinog doma pojavila se žena, tridesetih godina, rekavši da su ju iz Zagrebačke banke poslali po novac za provjeru.

Ništa ne sluteći, 72-godišnjakinja je neznanki dala čak sto tisuća kuna. Tek nakon što joj se više nitko iz banke, nije javljao shvatila je da je prevarena, pa je slučaj prijavila policiji. Opis prevarantice vrlo je štur. Pokradena 72-godišnjakinja tek je zapamtila da je u pitanju žena stara 30 do 35 godina i da je bila odjevena u kratku jaknu. Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ove drske krađe, te opetovano upozorava građane na oprez u kontaktima s nepoznatim osobama. (A. RAIĆ KNEŽEVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter