Lazio bacio oko na Kristijana Ipšu!?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski nogometaš u prvoj talijanskoj ligi!? Zvuci nestvarno, ali nije i neostvarivo barem prema vijestima koje su prostrujale talijanskim i danskim medijskim, pogotovo internetskim, prostorom ukljucujuci i poznatu talijansku web stranicu Calciomercato. Pozivajuci se cak na izvore najveceg talijanskog dnevnog sportskog lista La Gazzetta dello Sport, talijanski mediji tvrde da je rimski Lazio zainteresiran za 23-godišnjeg branica Funtanjana Kristijana Ipšu, trenutno igraca danskog Midtjyllanda iz Herninga.

Cini se da su Rimljani, kojima ove sezone baš ne cvjetaju ruže, nezadovoljni trenutnim stanjem u obrani koju su u sijecanjskom prijelaznom roku odlucili pojacati bivšim kapetanom mlade nogometne reprezentacije Hrvatske. Danci navodno od Talijana za otkup Ipšinog cetverogodišnjeg ugovora, koji je potpisao prošlogodišnjeg ljeta, traže nešto manje od dva milijuna eura. Podsjetimo, Ipša je od rodne Funtane najprije kao pionir poreckog Jadrana te potom kao kadet i junior Varteksa u potonjem klubu ostvario status hrvatskog prvoligaškog igraca i mladog državnog reprezentativca. Sezonu 2007./08. proveo je u sada vec bivšem njemackom bundesligašu Energie Cottbusu, a od ljeta 2008. je clan Midtjyllanda.

- I do mene su doprle te vijesti o interesu Lazia, ali samo neslužbeno, potvrdio nam je Ipša iz Danske s kojim smo razgovarali putem telefona, te dodao: "Službeno nitko sa mnom nije razgovarao niti 'bacio' ponudu na stol. Pretpostavljam da su me Lazijevi emisari došli pogledati na neku od utakmica u Danskoj pa je 'procurila' vijest o njihovom interesu. Medutim, moji talijanski zastupnici ništa mi još nisu službeno dojavili i tek kada se oni oglase, znati cu je li stvar ozbiljna. U svakom slucaju, ako je vijest tocna, sigurno mi je drago da se jedan klub iz Serije A interesira za moje usluge bez obzira na to završim li na koncu na talijanskom poluotoku ili ne. U Danskoj mi je izuzetno dobro, ali igrati u jednoj od liga 'petice' svakom nogometašu na svijetu je san".

Navodno je Laziju glavni protukandidat za dovodenje Ipše engleski premijerligaš West Ham United iz Londona koji trenira bivši talijanski reprezentativac Gianfranco Zola.

- I te sam informacije cuo takoder neslužbeno i sve ono što sam rekao po pitanju interesa Lazia mogu reci i za West Ham.

Bilo kako bilo, Kristijanu predstoji u Midtjyllandu odraditi još cetiri kola do kraja jesenskog dijela prvenstva, a onda nakon zimskog odmora kod kuce u Funtani kofere ponovno pakirati za Dansku ili možda Italiju ili Englesku?

- U ovom trenutku se ne opterecujem previše time. U Danskoj mi je dobro i igram dobro pogotovo ove sezone te je važno da tako nastavim. Stoga sam potpuno koncentriran na posljednja cetiri jesenska kola, a što ce biti nakon toga, vidjet cemo.

Ipša se u Danskoj vrlo dobro snašao.

- Pretprošlog ljeta odradio sam pripreme s Energie Cottbusom i tek tada otišao u Dansku gdje je prvenstvo vec bilo pocelo pa mi je trebalo neko vrijeme za prilagodbu. Prošla nam je sezona bila bolja jer smo na kraju zauzeli cetvrto mjesto u ligi, a igrali smo i Kup UEFA-e u kojem smo ispali u drugom kolu kvalifikacija od Manchester Cityja tek po izvodenju jedanaesteraca. Zanimljivo je da smo prvo slavili u Manchesteru 1:0, ali su nam oni istom mjerom uzvratili na našem terenu. Ove smo godine nešto slabije krenuli u prvenstvu, nakon cetiri kola uprava je smijenila trenera s kojim smo lani stigli do cetvrtog mjesta, a trenutno smo deveti na ljestvici od 12 klubova. Iz momcadi je od lani otišlo pet, a došlo sedam novih igraca, tako da nam treba vremena da se malo uigramo, zakljucio je Ipša u išcekivanju vijesti o svojoj buducnosti.


Podijeli: Facebook Twiter