Lavrov: Moskva spremna na ravnopravan dijalog

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rusija je spremna na "pošten i ravnopravan" dijalog sa stranim silama, rekao je u subotu ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

"Spremni smo na pošten, ravnopravan i objektivan dijalog s našim stranim partnerima kako bismo čitavoj Ukrajini pomogli da izađe iz krize", rekao je Lavrov, otvoreno smjerajući na Zapad, na tiskovnoj konferenciji s kolegom iz Tadžikistana, prenosi AFP.

Aktualni ukrajinski ministar vanjskih poslova Andrij Deščicja rekao je da Kijev čini sve kako bi mirnim putem riješio krizu na Krimu, istaknuvši da se Ukrajina neće odreći Krima, prenosi agencija Reuters.

Pozvao je Rusiju da pomogne osigurati dolazak i rad međunarodnih promatrača na Krim.

Ukrajinski graničari priopćili su u subotu da su ruski vojnici silom uklonili njihove ljude s položaja na istoku Krima, upali im u stan i izbacili ih usred noći skupa s obitelji.

Informacija zasad nije potvrđena iz neovisnog izvora.

"Agresivne ruske snage su zauzele pograničnu točku u Ščolkinu i protjerale obitelji ukrajinskih graničara", priopćila je ukrajinska pogranična služba.

Moskva niječe da njezine snage djeluju na Krimu, a zapadne vlade ismijavaju tu tvrdnju. Kijev tvrdi da je Rusija rasporedila tridesetak tisuća vojnika na tom području.

Premda vojnici nemaju oznake na svojim odorama, voze se u vozilima s ruskim vojnim registarskim pločicama. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter