"Lavice" uspješne u Ceškoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ceški gradic Vamberk ugostio je 270 natjecatelja iz 59 klubova Slovacke, Poljske, Ceške i Hrvatske, koji su nastupili na medunarodnom karate turniru "Shotokan Cup - Vamberk 2009", jednom od niza bodovnih turnira srednjeeuropske karate lige. Istarsku županiju su u Ceškoj predstavljali clanovi pulsko - medulinskog "Lava", njih sedam, koji su se kuci vratiti s isto toliko osvojenih medalja - dvije zlatne, tri srebrne i dvije broncane.

Do zlata u konkurenciji kadetkinja stigla je Diana Tanushaj (do 47 kg), a ista natjecateljica osvojila je i srebro medu mladim kadetkinjama (do 50 kg). Srebrom se okitila i kadetkinja Ardiana Kajtazi (do 54 kg), dok je dvije bronce osvojila Maja Britvic, jednu medu kadetkinjama (+54 kg), a drugu medu juniorkama (+59 kg). Na korak od medalje ostale su Ardiana Kajtazi u konkurenciji juniorki (do 59 kg) te kadetkinje Ramon Tumbas i Tea ?uraki (+54 kg), koje su poražene u borbama za trece mjesto. U osmini finala zaustavljene su kadetkinje Nensi Grižancic i Emily Vitasovic.

Istarske karatistice nastupile su i u ekipnoj konkurenciji gdje je u finalu "Croatia - Lav II", za koju su nastupale Tumbas, ?uraki i Grižancic, nadjacala "Croatia - Lav I", cije su boje branile Kajtazi, Tanushaj i Vitasovic.


Podijeli: Facebook Twiter