Lavice slavile i u uzvratnom susretu

NASTAVLJAJU EUROPSKI PUT - Rukometašice Umaga sa svojim navijačima (M. GAVRAN)
NASTAVLJAJU EUROPSKI PUT - Rukometašice Umaga sa svojim navijačima (M. GAVRAN)

LK Zug – Umag 24:25 (10:10). Sporthalle Zug. Gledatelja 350. Suci: Monitillo i Simone (oba Italija).

LK ZUG: Wieland (9+0), Berschart (11+0), Ravlić, Traber 2, Ganz 1, Müller, Geissmann 2, Van Polanen, Javet 3, Stüchelli 1, Scherer 5 (3), Estermann 2, Masset, Gwerder 1, Schwander, Josefiak 7.

UMAG: Spahić, Pavić (16+0), S. Imamović, Konta, Rajić, Mataija 3, Vidović 7, Jajčević 8 (2), Šito, Čančar, Kovač, Nushi, Gašić, A. Imamović 4 (2), Bunić, Žuliček 3.

Sedmerci: LK Zug 3 (3), Umag 4 (4). Isključenja: LK Zug 8 minuta, Umag 6 minuta. Crveni karton: Kovač (Umag).

Uspjele su! S dvije pobjede na gostovanju u Zugu rukometašice Umaga izborile su plasman u 3. kolo Kupa pobjednica Kupova. Vikend u Švicarskoj ostat će tako zlatnim slovima zabilježen u bogatoj povijesti umaškog rukometa, a nakon ostvarenog cilja, vodstvo i igračice ovo je ostvarenje proslavilo s brojnim navijačima koji su ih u oba susreta bodrili s tribina sportske dvorane u Zugu.

Ostavio je traga umor od prethodne utakmice, uz ne baš nježne nalete suparnica i tragove njihovih zahvata koji su priličili nekom drugom sportu. Nije im bilo naklonjeno niti igranje dopodne, ali i to su premostile umaške "lavice" i u tom stilu zaključile dvostruki ispit protiv višestrukih prvakinja i pobjednica Kupa Švicarske.

Sve je bilo otvoreno, ponajprije rezultatski nakon prvog poluvremena koje su i jedne i druge igrale na "refule", s pogreškama. Smjenjivale su se u vodstvu, pa su tako domaće "poništile" umaške igračice (3:3) nakon 10. minuta igre, te povele. U tom je razdoblju tri odlične obrane imala Andrea Pavić. Šest minuta kasnije domaća je ekipa u novom vodstvu (6:5), da bi nakon dvaju golova Žuliček i Vidović, Umažanke načinile obrat za vodstvo od dva gola - 10:8 (28'). Ipak su domaće preko Josefiak stigle do izjednačenja, poslije grede Vidović te obrane Wieland. (Mijat GAVRAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter