Lav u rezervatu usmrtio 24-godišnju timariteljicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Amerikanka (24) koju je u u srijedu usmrtio lav u privatnom rezervatu za divlje životinje u Kaliforniji umrla je gotovo odmah jer joj je velika mačka slomila vrat, objavio je patolog nakon provedene obdukcije, dok američki mediji istovremeno nagađaju da je lav prethodno uspio pobjeći iz svoje nastambe. Cat Haven, privatni rezervat za divlje životinje istočno od Fresna, zatvoren je za javnost nakon što je Dianu Hanson ubio 160 kilograma težak lav imena Kus Kus.

Obdukcija je pokazala da nesretna žena na svom tijelu imala tragove ugriza i pandži koji pokazuju da se lav kasnije igrao s njezinim tijelom kao što bi mačka s mišem. Hanson je stradala dok je čistila lavlju nastambu, a životinja je istovremeno bila zatvorena u manjem prostoru unutar nje. Zasad još nema potvrde da je lav možda pandžom otvorio vrata koja su razdvajala unutarnju od vanjske nastambe. Četverogodišnji Kus Kus, koji je usmrćen nakon što je mladoj Amerikanki oduzeo život, bio je berberski (nubijski) lav, pripadnik podvrste afričkih lavova s izvornim staništem u sjevernoj Africi koja je izumrla u prirodi. U rezervatu je rođen i o njemu se ljudi brinu otkako je bio star nekoliko tjedana. Kao mladunče nastupio je i u poznatom televizijskom showu "Ellen".

Cat Haven je rezervat na 16 hektara koji vodi grupa Project Survival. Osnovan je da bi se javnosti izložile razne vrste velikih mačaka i prikupila potpora za njihovo očuvanje u prirodi, navodi se na internetskoj stranici parka. Uprava rezervata priopćila je da ne može komentirati okolnosti smrti Diane Hanson ili sigurnosne protokole u parku sve dok ne završi istraga koju su pokrenule kalifornijske vlasti.

Diana Hanson diplomirala je biologiju na sveučilištu Western Washington, a lani je šest mjeseci provela u Keniji, radeći u jednom tamošnjem rezervatu za divlje životinje.

Ovo je prvi incident sa smrtnim posljedicama u Cat Havenu otkako je osnovan 1998. godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter