Lausanne: Perković rekordom obranila ukupnu pobjedu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković pobijedila je i na petom natjecanju Dijamantne lige u Lausanni te obranila ukupnu pobjedu u svojoj disciplini.

Premda je ovo bilo njezino treće natjecanje u zadnjih pet dana, Perković je pobijedila najboljim rezultatom sezone - 68.96 metara. Do nastupa na "Athletissimi" disk je najdalje bacila u New Yorku - 68.48. Osim što je ostvarila najbolji rezultat sezone, atletičarka Dinamo-Zrinjevca oborila je i rekord mitinga star čak 23 godine. Sandra je srušila Njemicu Ilke Wyludde, koja je u lipnju 1990. ostvarila rezultat 68.46.

Drugo mjesto osvojila je Kubanka Yarelis Barrios s rezultatom 67.36, dok je treća bila Litvanka Zinaida Sendriute s rezultatom 63.82. 

Sandra je u zadnjih pet dana pobijedila na Mediteranskim igrama u Mersinu, mitingu u Birminghamu te sada u Lausanni. Nakon ovog natjecanja okrenut će se pripremama za svjetsko prvenstvo u Moskvi, jedino veliko natjecanje na kojem još nije slavila.

Perković je ove sezone pobijedila na svih pet natjecanja u Dijamantnoj ligi (Doha, Rim, New York, Birmingham i Lausanna) obranivši ukupnu pobjedu u svojoj disciplini. Trenutačno vodi u poretku s 20 bodova, čak 16 više od američke diskašice Gije Lewis-Smallwood, Kubanke Yarelis Barrios te Litvanke Zinaide Sendriute, koje su na drugom mjestu s po četiri boda. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter