Lauryn Hill na koncertu otvorenja Outlooka u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velika zvijezda R&B-ja, bivša pjevačica grupe Fugees i koja se okušala i u glumačkim vodama Ms. Lauryn Hill nastupit će na otvorenju Outlook festivala u pulskom amfiteatru 3. rujna uz predgrupe Submotion Orchestra, Fatimu i Andrewa Ashonga.

Fugees su inače nakon Michaela Jacksona najprodavaniji svjetski R&B izvođač poznati po obradama hita "Killing me Softly" i "Ready or Not" (koji je također bio njihova reinterpretacija pjesme grupe The Delfonics).

Uspješnu solo karijeru započela je objavljivanjem hvaljenog albuma "The Miseducation of Lauryn Hill" koji je osvojio čak pet Grammy nagrada a na njemu je bio i "Doo Woop (That thing)" koji je došao na prvo mjesto u SAD-u. Oslanjajući se na različite glazbene utjecaje i uzore Hill je stvorila vlastiti osebujni izričaj praćen briljantnim nastupima uživo i nevjerojatnom karizmom.

Submotion Orchestra, britanski su sedmeročlani bend iz Leedsa, spajaju duboke bass zvukove s elektroničkom, soul, jazz i dub glazbom. Uživo će nastupiti i Fatima, pjevačica snažnog i osjećajnog glasa koja izdaje za Eglo Records, kao i nova zvijezda Andrew Ashong, dobitnik nagrade Gilles Peterson's Worldwide Award 2013 za pjesmu godine za skladbu "Flowers".

Outlook se od 3. do 9. rujna na poluotoku Punta Christo i na istoimenoj austrougarskoj tvrđavi okruženoj plažama i s pogledom na pulski zaljev i Nacionalni park Brijuni, a zabavu nudi na 12 dnevnih i noćnih pozornica, zabavama na brodovima, kampom smještenim na obali i spektakularnim koncertom otvorenja festivala u pulskom amfiteatru.

Prvih 100 povoljnijih early bird ulaznica za posjetitelje iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije za koncert otvorenja Outlooka u pulskoj Areni 3. rujna mogu se nabaviti po cijeni od 240 kuna. Early bird ulaznice za Outlook festival koji traje od 4. do 7. rujna 2014. na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kraj Pule iznose 660 kuna. Ulaznice se mogu nabaviti putem interneta na http://www.pozitivanritam.hr/festivali/outlook-festival te na brojnim mjestima u Zagrebu, Puli, Zadru, Splitu, Šibeniku i Rijeci. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter