Laureati za gradsko priznanje: Dr. Antonio Mirković, Mikela Ristoski i Gimnazija

Gimnazija već 70 godina kvalitetnog obrazovanja pulskih naraštaja
Gimnazija već 70 godina kvalitetnog obrazovanja pulskih naraštaja

Odbor za dodjelu nagrada i drugih priznanja Grada Pule usvojio je prijedloge ovogodišnjih laureata za najviša gradska priznanja koja će se dodijeliti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća na Dan Grada Pule 5. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu. Prijedlozi će se naći na raspravi na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak, koje ih treba potvrditi, što je do sada uvijek bila formalnost. 

Mikelino zlato iz Rija

Nagrada Grada Pule će dobiti dr. Antonio Mirković, za predani višegodišnji rad obiteljskog liječnika te bogato kulturno stvaralaštvo i spisateljske aktivnosti u programima pulske Zajednice Talijana, kojima je dao značajan doprinos promociji talijanske kulture u Istri. Dr. Mirkovića je predložila Skupština Zajednice Talijana Pula-Pola, a dobitniku nagrade dodjeljuje se novčani iznos nagrade u visini šest prosječnih mjesečnih plaća u Gradu Puli u tekućoj godini. Za ovu nagradu bili su još kandidirani: s tri nominacije profesorice u Gimnaziji Tanja Černeka i Elizabeta Pavlović, potom hrvatska dobrotvorka godine Melinda Alexandra Milovančević, veterinar Henri Hajster, bivša dogradonačelnica Vesna Petrović, trener karatea Matija Rojnić, trener hrvanja Slavoljub Bošković, te suosnivač KUD-a Uljanik Stjepan Celić.

Grb Grada Pule dodijelit će se zlatnoj paraolimpijki Mikeli Ristoski, za za iznimne sportske rezultate na paraolimpijskim igrama u Rio de Jeneiru i osvojenoj zlatnoj medalji u atletici rekordnim skokom u dalj od 5,79 m. Predlagatelj je bio Mjesni odbor Arena, a dobitnici se dodjeljuje novčani iznos nagrade u visini od dvije prosječne mjesečne plaće u Gradu Puli u tekućoj godini. Uz Ristoski, za ovu nagradu bio je, s tri prijedloga kandidature, nominiran i Urednički tim izložbe Filantropija, a predložili su ih Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Tekop Nova te Škola za odgoj i obrazovanje Pula. 

Uspješnih 70 godina Gimnazije

U znak javnog priznanja Poveljom Grada Pule nagradit će se srednja škola Gimnazija Pula, za 70-tu godišnjicu uspješnog rada i kvalitetnog obrazovanja mnogih naraštaja, kojim je dala osobit doprinos razvoju znanosti, očuvanju tradicije i identiteta grada Pule. Predlagatelj je Školski odbor Gimnazije Pula. Uz Gimnaziju za ovu nagradu bili su kandidirani: Ambulanta za suzbijanje boli Opće bolnice Pula, glazbena grupa Lilihip, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveulilišta Jurja Dobrile, udruga Naš san, njihov osmijeh, ratna postrojba 1. domobranske bojne Pula, Zavod za hitnu medicinu Istarske županije, ženski boćarski klub Nova Veruda, specijalistička veterinarska praksa za male životinje Hajster, Brionka, Brioni, Dječji vrtić Maslačak, te KUD Uljanik s tri nominacije. (G. ROJNIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter