Laureati Nenad Tadić i Nataša Ravnić-Gašparini

KREMA POREČKOG SPORTA - Svi nagrađeni na jučerašnjem proglašenju (M. MIJOŠEK)
KREMA POREČKOG SPORTA - Svi nagrađeni na jučerašnjem proglašenju (M. MIJOŠEK)

U organizaciji Sportske zajednice Grada Poreča u utorak je održana svečanost "Dan porečkog sporta" na kojoj su proglašeni najbolji sportaši i klubovi Grada Poreča za 2015. godinu.

U onim najatraktivnijim kategorijama, za najbolju sportašicu i sportaša proglašen je dvojac koji ima medalju sa službenih međunarodnih natjecanja, čime se rijetko koji grad može podičiti.

Nataša Ravnić-Gašparini iz Kuglačkog kluba Istra osvojila je zlatne medalje na Svjetskom kupu u pojedinačnoj konkurenciji, na ekipnom Svjetskom prvenstvu, te na prvenstvu Hrvatske u kategoriji parova, a osvojila je i prvo mjesto u poretku za najbolju kuglačicu Prve HBL u sezoni 2014/2015.

Vrh vrhova

- Naravno da sam oduševljena što sam proglašena najboljom sportašicom Poreča, jer je to iznimna čast, ali i poticaj da nastavim istim putem. Tu prije svega mislim na Svjetsko prvenstvo koje će se održati ove godine u Novigradu i kada bi ponovila uspjeh sa Svjetskog kupa u Njemačkoj, to bi bio vrh vrhova. Jednostavno ne postoji nešto više u kuglanju, s obzirom da nismo olimpijski sport - rekla je Nataša Ravnić-Gašparini.

Nenad Tadić, boćar BK Istre, kao najbolji sportaš Grada Poreča može se podičiti srebrnom medaljom na Svjetskom prvenstvu u disciplini parovi i naslovom prvaka Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično.

- Nakon što sam 2006. godine bio juniorski svjetski prvak i dobio nagradu Grada Novigrada, sada sam eto najbolji u gradu gdje igram i to me jako veseli. Što mi znači nagrada? Prije svega motivacija da nastavim dalje trenirati i postizati dobre rezultate. Nakon što sam u mlađim kategorijama bio najbolji na svijetu, sada mi je cilj to isto ponoviti i kao senior. Bio sam jako blizu tome u Rijeci, ali nisam uspio. Nema veze, ove godine je Europsko prvenstvo u Turskoj i nadam se da ću, kada već nisam na svjetskom osvojio zlatnu medalju, to učiniti na europskom - rekao je Tadić.

Alfa i omega

Ukupno je dodijeljeno 11 nagrada u 10 kategorija. Razlog tome je što su u konkurenciji najbolje momčadi za najbolje proglašeni i Rukometni klub Poreč i Boćarski klub Poreč. Što se tiče ljepšeg spola, najbolja ekipa uvjerljivo je Odbojkaški klub Poreč, dok je najaktivnija sportska udruga Rukometni klub Poreč.

Najperspektivnijom sportašicom, između čak 22 nominirana sportaša, proglašena je Vedrana Jakšetić iz Odbojkaškog kluba Poreč. Najbolji sportski djelatnik je "alfa i omega" Karate kluba Finida, osnivač, predsjednik i trener Mirko Banović.

Upravo je njegova štićenica Marina Radošić proglašena za najbolju sportašicu sa invaliditetom. Ona se u 2015. godini, između brojnih uspjeha i osvojenih medalja, istaknula prvim mjestima koje je osvojila na međunarodnom karate turniru Grand Prix Croatia, te na otvorenom prvenstvu Hrvatske.

Najbolji trener dolazi iz Kuglačkog kluba Istra, a zove se Ružica Močibob. Ona je osim doprinosa u matičnom klubu bila vidno aktivna i kao izbornica Hrvatske reprezentacije u kategoriji mlađih juniorki.

Sergu nagrada za životno djelo

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Zorku Sergu koji je jedan od najzaslužnijih za razvoj boćanja na Poreštini, izgradnju boćališta, ali i osnivanje klubova u gotovo svakom selu. (Boris VIDULIN, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter