Laureati Marijana Liovic i Vedran Mataija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kuglacica Marijana Liovic i rukometaš Vedran Mataija najbolji su sportaši Poreca za prošlu godinu. Najboljima su proglašeni u utorak na tradicionalnoj svecanosti pod nazivom Dan poreckog sporta, održanoj u organizaciji Sportske zajednice u kazalištu Puckog otvorenog ucilišta.

Liovic je do svog treceg naslova najbolje sportašice (slavila je i 2005. i 2006.) stigla zahvaljujuci osvojenom naslovu viceprvakinje svijeta s reprezentacijom Hrvatske na ekipnom SP-u u Njemackoj, a uz to je osvojila i naslov prvakinje Hrvatske za kuglacice do 23 godine.

Mataija je prvu titulu najboljeg sportaša osvojio temeljem odlicnog jesenskog nastupa u dresu svog kluba u Premijer ligi, u kojoj je prvi dio prvenstva okoncao kao drugi strijelac lige. Nadareni porecki rukometaš vec je istaknuo kandidaturu i za najboljeg sportaša tekuce godine s obzirom na to da je na upravo završenom EP-u u Austriji s reprezentacijom Hrvatske osvojio srebrnu medalju.



Titulu najbolje momcadi petu godinu zaredom osvojili su rukometaši Poreca. S identicnim brojem glasova naslov najbolje ekipe podijelile su odbojkašice Poreca i kuglacice Istre.

Za najperspektivnijeg sportaša grada proglašen je Teo Coric, mladi rukometaš Poreca, dok je najbolji trener Dario Kliba, zahvaljujuci kojem je jedrilicarski klub Horizont Porec postao jedan od najuspješnijih u Hrvatskoj u klasi optimist.

Titula najboljeg sportskog djelatnika pripala je Aleksandru Beakovicu, sada vec bivšem sportskom direktoru rukometnog kluba Porec, dok su, kao i u kategoriji ekipa s identicnim brojem glasova, naslov najaktivnije sportske udruge podijelili rukometni i jedrilicarski klub.

Dodijeljena su i priznanja te predstavljena cijela plejada nadarenih mladih sportaša Poreca: Antonio Puniš (bocanje), Rene Staric i Filip Stevanovic (jedrenje), Martina ?ekic (taekwon-do i kickboxing), Ognjen Topalovic (kickboxing), Paula Klunic i David Bulic (daljinsko plivanje), Marko Dojkic (košarka), Paula Tripar i Filip Zelic (plivanje), Paula Turkovic (karate), Laura Božic (ritmicka gimnastika), Katja Oplanic (kuglanje), Laura Miloš (odbojka), Sanja Stankovska, Marina Cuka, Petra Šimicic i Martina Brizanac (stolni tenis) te Anita Husaric (tenis).

Uruceno je cak devet posebnih priznanja, koje su zbog raznih zasluga dobili Daniel Šaškin, Marijan Velenik, Vladimir Katunar, Marko Staric, Robert Radojkovic, Martina Pranjic, Vedran Vrus, Slaven Vlahovic i Vladimir Cuš.


Podijeli: Facebook Twiter