Laura Šuperina direktorica Istarskog vodovoda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na ovotjednoj sjednici Skupštine Istarskog vodovoda došlo je do promjene na vodecoj poziciji te vodoopskrbne firme. Za direktoricu je izabrana Laura Šuperina koja je na toj funkciji naslijedila dosadašnjeg direktora Borisa Sirotica koji 31. prosinca ide u mirovinu. Šuperina, dakle, na novu dužnost stupa 1. sijecnja.

Šuperina, diplomirana pravnica iz Lupoglava, 25 je godina zaposlena u Istarskom vodovodu u Buzetu, ranije na mjestu pravne referentice, a zadnjih 12 godina na mjestu rukovoditeljice Odjela za opce, pravne i kadrovske poslove.

Skupština je, doznajemo u Istarskom vodovodu, jednoglasno prihvatila prijedlog Nadzornog odbora. Izmedu tri pristigle molbe prevagnulo je to što Šuperina dolazi upravo iz redova ovog trgovackog društva te je upoznata s kompletnom vodoopskrbnom problematikom.

Istarski vodovod, izgraden 1933. godine, nadomak je 80-oj godini postojanja, a danas predstavlja respektabilan vodoopskrbni sustav i u hrvatskim okvirima. Djeluje na podrucju 28 gradova i opcina te dijelu opcine Pican.

Obuhvaca cetiri izvora: Sveti Ivan, Gradole, Bulaž i akumulaciju Butoniga. Raspolaže proizvodnim kapacitetom od 2.400 litara vode u sekundi. Može se pohvaliti s 2.230 kilometara cjevovoda te preko 60.000 potrošnih mjesta. Oko 99,7 posto stanovnika prikljuceno je na javni vodoopskrbni sustav.

Kao trgovacko društvo za proizvodnju i distribuciju vode Istarski vodovod registriran je 1995. godine. Vlasnici društva su opcine i gradovi koji s temeljnim ulozima sudjeluju u temeljnom kapitalu. Zapošljava 327 radnika.

Sjedište mu je u Buzetu, djeluje na pet lokacijski odvojenih poslovnih jedinica u Bujama, Buzetu, Pazinu, Porecu i Rovinju i šest ispostava (Karojba, Kaštelir, Novigrad, Umag, Vrsar i Žminj), a proizvodnja vode odvija se u radnim jedinicama smještenima u blizini izvora odakle se crpi voda: Sveti Ivan, Gradole te akumulacijsko jezero Butoniga.


Podijeli: Facebook Twiter